Известие

Collapse
No announcement yet.

консумация на ток

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• консумация на ток

акумолатора е на година,но през лятото ходих с нея на море и я оставих 9,10 дена без да я пала и акумолатора ми беше заминал.отидох на ел техник и тои ми каза 4е тия коли ако пове4е от 5 дена я оставам без да я карам да махам клемата на акомулатора ина4е на самата кола и е голяма консомацията на ток и го изпразва.вярно ли е или ме е метнал?при вас така ставало ли е?

Ако няма допълнително инсталиран консуматор и си убеден,че си изключил всичко,чиято верига не е през ключа,освен заводските такива,значи някъде ти дава утечка.Не е възможно иначе читав акомулатор да се разреди за това време,че и за повече.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщение
      акумолатора е на година,но през лятото ходих с нея на море и я оставих 9,10 дена без да я пала и акумолатора ми беше заминал.отидох на ел техник и тои ми каза 4е тия коли ако пове4е от 5 дена я оставам без да я карам да махам клемата на акомулатора ина4е на самата кола и е голяма консомацията на ток и го изпразва.вярно ли е или ме е метнал?при вас така ставало ли е?
      Я кажи, ква е таа кола с голема консОмация

Comment

146 1.6 99г 16v

Comment

Пет дни са нищо време за един акумулатор.
          Смени си елтехника, да ти замерят утечките. Консумацията на ток при неработещ двигател не трябва да е по-висока от 50 mA. Честото откачане и закачане на акумулатора е предпоставка за запомняне на грешки в еку-то, оттам други ядове...

Comment

пълни глупости, кви 5 дни..
            вероятно имаш оттечка някъде, смени си ел-техника...
            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
            x145 1.6 boxer

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:27.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Добавям и още един съществен фактор наречен "некъдърни алармаджии" !
                  Дори и да си оцелил добър алармаджия самата аларма когато е включена пуска ток по доста дълга верига и си черпа малко по-малко но сигурно и постоянно и все пак ако е добре направена и няма отечки и си с читъв акумолатор поне 2 седмици ще изкара на тея температури !
                  Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

как да проверя за отечка при изгасен двигател да ли ми смуче и от къде?

Comment

с амперметър. после откачаш съмнителните възли и мериш пак докато намериш от къде е, но най-вероятно или алармата или радиото.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщение
                        как да проверя за отечка при изгасен двигател да ли ми смуче и от къде?
                        Откачаш минусовата клема и с ампермер хващаш клемата на акумулатора и кабелната обувка. Изчакваш да изгаснат лампите в купето, естествено всички консуматори трябва да са изключени.

Ток до 50 mA е добре. Ако е повече, трабва да се търси.
                        Първо се почва от консуматорите, които са слагани допълнително - музики, усилватели, антирадари и всичко подобно (незаводско) за което се сетиш...

Comment

Колеги вчера отивам в гаража, колата няма грам ток. Заредих акомулатора при един, той ми замери утечка уреда показа 0,48, това много ли е. Кажете какво да правя и някой ако знае читав жичкаджия във Велико Търново.
                          Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
                            Колеги вчера отивам в гаража, колата няма грам ток. Заредих акомулатора при един, той ми замери утечка уреда показа 0,48, това много ли е. Кажете какво да правя и някой ако знае читав жичкаджия във Велико Търново.
                            Много е. Нормалното е 10 пъти по-малко. За майстор да те посъветват колегите от района. Но определено СИ за майстор.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                              Много е. Нормалното е 10 пъти по-малко. За майстор да те посъветват колегите от района. Но определено СИ за майстор.
                              А бе преди да се каже много ли е, малко ли е, трябва да се уточнят мерните единици
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X